Marcel Homan Drummer

Over Marcel Homan

Marcel Homan is een Groninger drummer. Sinds 2005 is hij woonachtig in Friesland. Marcel komt uit een muzikaal gezin en begon al op zijn vierde levensjaar met het drummen. Hij heeft priveles gehad van o.a. Koos Joppe (Roelof Stalknecht)en later op de Groninger muziekschool van Willem Hoiting.
Zijn eerste drumervaringen kwamen tot uiting in een muziekkorps. Dit bleek echter van korte duur te zijn. De snare werd door een vijfdelig drumstel ingeruild.
In de daarop volgende jaren heeft hij als vaste of tijdelijke drummer in vele (Begeleidings) bands gespeeld. Zo speelde hij o.a. in de bands: Jukebox (met Appie Bakker, Freerk Tombroek), Pure Eject, Paradise, New Paradise, Carte Blanche, 2's a crowd, Florine Saeroon Band. En met muzikanten als: Theo Onnes, Arie Martens, Bram Hügel, Dick van Oortmerssen, Appie Bakker, Dusty Woodfield, Walter Jakobsen, Marjolaine Supit, Hein Kreulen, e.v.a.
Ook heeft hij op diverse commercials en opnames zijn medewerking verleend. In Griekenland heeft hij twee achtereenvolgende jaren mogen meespelen met de begeidingsband van Vangelis Spandoudakis en nog steeds treedt hij enkele weken per jaar in Turkije op als drummer bij de broers Füler en Koru Çetin.
Na een lange rustperiode besloot hij weer te gaan drummen. Hij begon in 2009 als drummer bij The Michigan Dwight Band. Midden 2011 besloot hij bij deze groep te stoppen en zich meer te gaan richten op inval- tour en studiowerk. Marcel Homan is een dusdanig enthousiaste drummer, dat hij erg actief hiermee bezig is. Dit heeft hem dan ook de bijnaam Marcel Duracel opgeleverd. Een bijnaam waarvan hij zich inmiddels al vele jaren bediend.

De drumstijl van Marcel is te omschrijven als eenvoudig, doch strak. Marcel speelt het liefste vanuit het gevoel, dit ondanks het feit dat hij wel partituur kan lezen.

Marcel bespeelt de volgende drums:

Pearl Export uit 1986: 7 delige set: Snare 14"
(Color: Redwine) Bass 20"
floortom 16"
tom's 8", 10", 12", 13"
HiHat Zildjian
Cymbals 20" Medium Ride Sabian
16" Crash Zildjian

Yamaha Custom (studio) Kit uit 1995: 5 delige set: Snare 14"
(Color: Wood) Bass 20"
Floortom 16"
Tom's 12, 13
Rototom's 6", 8", 10"
HiHat Paiste 2000
Cymbals Joe Morello
20"crash
Sabian
16" Ride
Zildjian
8" Splash
Zildjian
18" Medium-
ride Sabian

Roland TD 6 & TD 7 Electronic Drums.


Marcel Homan is inhuurbaar voor vele korte en of langdurige projecten, opnames en/of tournee's, in het binnen- en buitenland.
Ook als inspeelmuzikant voor cd/dvd opnamen bent u bij hem aan het juiste adres.
Uiteindelijk kunt u ook voor het volgen van priveles bij hem terecht.